Nachystáme si veškeré bylinky, dáme je do mísy s vodou a pořádně omyjeme. Poté je ještě opláchneme pod tekoucí vodou. Delší kousky překrojíme. Hrušku umyjeme a nakrájíme na větší kousky. Jaderník můžeme odstranit, já ho nechávám, protože v jadérkách jsou vždy nejcennější látky, navíc rozmixovaný jaderník je v nápoji k nepoznání.
Do mixéru dáme bylinky, kousky hrušky, vodu a 2 lžičky dobrého oleje. Používám nyní olej z lískových oříšků pro jeho příjemnou chuť, ale dá se použít jakýkoliv jiný kvalitní olej. Dávám ho tam proto, že některé vitamíny jsou rozpustné a vstřebatelné jen v tucích, tak aby o ně tělo nepřišlo. Bylinky vybíráme podle možností, doporučuji denně 3 snítky řebříčku po celou dobu vegetace, protože pravidelné užívání malé dávky žebříčku dokáže tělo zharmonizovat. Nápoj lze dělat až do pozdního podzimu s různými bylinami.
Faktem je, že si tento jarní čistící nápoj nedělám ani tak pro zdraví, ale spíše na chuť. Je moc dobrý a osvěžující.