Suroviny musí mít pokojovou teplotu. Oddělíme vejce od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a postupně přidáme prosáté suroviny. Nakonec jemně přimícháváme sníh vyšlehaný z bílků. Těsto upečeme v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova.
Připravíme si krém. Do vyšlehaného ztužovače s vodou přidáme smetany, našlehanou šlehačku a odkapané jahody z kompotu. Dle naší chuti dosladíme a promícháme.
Krém naneseme na vychladlý korpus, který jsme potřeli jahodovou marmeládou.
V kompotové šťávě uvaříme pudink a ještě vlažný vlijeme na jahodové řezy. Dáme do lednice opět ztuhnout alespoň na hodinu. Jahodové řezy po ztuhnutí ozdobíme dle naší fantazie.
Jahodové řezy jsou na plech o rozměru 40 x 33 cm.
Jahodové řezy podáváme jako dezert ke kávě. Jahodové řezy jsou oblíbené i u dětí.