Mandle spaříme, oloupeme a usušené nasekáme spolu s vlašskými ořechy. Jahody překrájíme na čtvrtky.
Smetanu s cukrem a změklým máslem uvedeme do varu, vmícháme mouku a směs asi 2 - 3 minuty povaříme na hustou kaši. Vmícháme sekané mandle, ořechy, jahody i rozinky a důkladně promícháme. Směs necháme zcela vychladnout.
Na plech vyložený pečícím papírem klademe malé hromádky a tvarujeme je do menších kulatých placiček. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 - 25 minut na 175 °C. Ještě vlažné je z plechu opatrně sundáme.
Zcela vychladlé jahodové marokánky na rovné straně potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou (čokoládou na vaření), klademe nenamazanou stranou na podnos a polevu necháme zaschnout.
Jahodové marokánky skladujeme v suchu a chladnu, kdy nám vydrží i měsíc.
Dělám už leta marokány, s buráky, kandovaným ovocem, rozinkami. Letos jsem ale udělala obměnu. V Lidlu prodávali Fruit mix - 150g sušené ovoce - višně, jahody, borůvky, maliny, Už sama ta směs je úžasná. Přidala jsem je do směsi na marokánky. Nemělo to chybu.Všem vřele doporučuji koupit. Fakt je, že tato směs se vždy objeví před vánocema a pak už né. Ale stojí to za to. Letos jsem se zásobila, koupila jsem si 10 pytlíků. :-)
hary
výborné
Dělala jsem je poprvé a měly velký úspěch, výborné, doporučuji.
jana
super
U nás je kandované nedostatkové zboží, takže tahle inspirace docela bodla a velice doporučuji, povedly se báječně...