Snadný recept na jablkovou dobrotu, která zaujme chutí i vzhledem.
Hodnocení
4.7
/ 5 (13x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Náplň
Cukr8 lžic
Jablko1 kg
Vanilkový pudinkový prášek2 ks
Těsto
Vejce1 ks
Mléko3 lžíce
Cukr moučka2 lžíce
Polohrubá mouka500 g
Tuk na pečení250 g
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Postup přípravy
Jablka zbavíme slupky a nastrouháme. Přidáme cukr a pudinky, pečlivě zamícháme. Smícháme polohrubou mouku, cukr a prášek do pečiva. Přidáme tuk na pečení, vejce a mléko a vypracujeme hladké těsto.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny, jednu vyválíme do tvaru obdélníku o velikosti plechu a položíme na vymazaný a vysypaný plech s vyššími okraji. Placku z těsta poklademe jablkovou směsí. Vyválíme druhou část těsta do stejného tvaru a položíme na jablkovou směs.
Jablkové řezy pečeme cca 30 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.
Jablkové řezy od babičky podáváme vychladlé jako perfektní dezert.
Nevím,co jsem udělala špatně,řezy si také pamatuji od babičky,proto jsem se do nich pustila.Těsto se při válení trhalo,tak jsem je na plech po kouskách natlačila a vrchní plát jsem také kouskovala.Po upečení,vychladnutí,jsem začla krájet a tvrdý vrchní plát se nadzvedl po kouskách...prostě jedna tvrdá podrážka....vůbec se to nepodobalo křehkým,jablečným řezům,na které jsem se těšila,které si pamatuji a které jsou na obrázku.Někde se stala chyba,i když jsem recept dodržela.