Pohár s jablečným pudinkovým krémem zdobený kakaovou smetanou a mandlemi. Recept na výborný dezert.
Hodnocení
3.4
/ 5 (5x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Kakao1/2 lžíce
Mléko1/2 l
Jablko5-6 ks
Cukr krupice2 lžíce
Cukr moučka1 lžíce
Kysaná smetana1 kelímek
Vanilkový cukr1/2 balíčku
Lupínky mandlí1/2 balíčku
Sýr lučina2 ks
Vanilkový pudinkový prášek1 balíček
Na ozdobu
Čerstvá meduňka
Postup přípravy
Oloupaná jablka nakrájíme na menší kousky.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme trochu vychladit.
Přendáme do mixeru a po částech přihazujeme jablíčka. Nakonec přidáme vanilkový cukr a lučinu.
Kysanou smetanu si podle chuti rozmícháme s kakaem a cukrem. Mandlové lupínky nasucho mírně opražíme.
Rozmixovaný jablečný krém dáváme do pohárů nebo misek a necháme vychladit. Pak přizdobíme hustou kakaovou smetanou a posypeme opraženými mandlovými lupínky. Jablečný krém přizdobíme lístkem meduňky.