Jednoduchý obrácený jablečný koláč. Nenáročný recept na chutný moučník.
Hodnocení
4.8
/ 5 (16x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Těsto
Cukr1/2 hrnku
Vejce2 ks
Máslo120 g
Hladká mouka 1 hrnek
Ostatní
Jablko3 ks
Podle chuti
Skořice mletá
Muškátový oříšek mletý
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Mouka na vysypání
Postup přípravy
Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Vymazanou koláčovou formu vysypeme moukou nebo strouhankou a poklademe jablky.
V míse smícháme cukr s rozpuštěným máslem, mouku, koření a vejce. Vznikne středně tuhé těsto, kterým přelijeme jablka.
Koláč pečeme asi 30 minut v troubě při 180 °C.
Jablečný koláč ze Švédska po vyklopení a vychladnutí nakrájíme a podáváme jako moučník ke svačině.
Nerozumím tomu celofánu, kdyby to byl pečící papír, tak to chápu. Celofán přece nesnáší vysoké teploty.
corney
!
P.S: zabudla som - na nastrúhané jablká prídu ešte mleté orechy!
corney
"Slovenský otočený koláč"
Robievam podobný zákusok, ale na plech dám celofán, jablká nastrúham, posypem kryštálovým cukrom a škoricou a na to vlejem cesto-obyčajnú klasickú piškótu. Po upečení koláč sa koláč otočí a celofán pekne odstráni. Polievam čokoládovou polevou.