Jablečné pyré se slupkami je nejen chutné, ale i výživné díky tomu, že obsahuje vitamíny a živiny, které se často nacházejí právě ve slupkách. Tento recept je praktický způsob, jak plně využít celé jablko a zároveň vytvořit dva produkty – jemné pyré a základ pro domácí jablečné víno. Pyré je skvělé k podávání jako dezert nebo jako příloha k různým jídlům.
Teď přichází to nejlepší. Vodu, ve které jsme vařili slupky a jablka, obohatíme vinnými kvasinkami a necháme zkvasit na víno. Do jablečného pyré můžeme přidat i vanilkový cukr, případně i skořici při fašírování jablek. Není to nutné, pyré lze osladit i v misce. Jablečné pyré se slupkami používáme podle chuti k různým příležitostem.
Autor:filip.jandus


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena