Rychlý recept na vynikající těstoviny s vůní rajčat a bylinek.
Hodnocení
4.6
/ 5 (5x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Máslo50 g
Cibule1 ks
Špagety1/2 balíčku
Červené víno1 dl
Loupaná rajčata1 plechovka
Podle chuti
Sůl
Tymián
Bazalka
Oregano
Parmazán
Podle potřeby
Olivový olej
Postup přípravy
Připravíme si omáčku. Do rozpálené pánve s olivovým olejem vhodíme nadrobno nakrájenou cibulku, necháme orestovat dozlatova a přidáme 2 celé stroužky česneku.
Poté vmícháme loupaná a krájená rajčata (dají se koupit i v plechovce), přidáme podle chuti sůl, oregano, bazalku a tymián.
Omáčku podlijeme červeným vínem a necháme 20 minut vařit. Na závěr přidáme 50 g másla, chvíli povaříme, z omáčky vyjmeme česnek a odstavíme.
Špagety vhodíme do vroucí osolené vody s trochou oleje a vaříme po dobu uvedenou na obalu, tak aby byly na skus.
Poté špagety scedíme a ještě horké vhodíme do pánve s omáčkou. Na mírném ohni ještě chvíli povaříme a promícháme s omáčkou. Špagety by měly hezky klouzat, pokud nejsou dostatečně mokré, podlijeme ještě trochou vývaru ze špaget.
Italské špagety s rajčatovou omáčkou servírujeme s parmazánem, můžeme dozdobit listy bazalky.