40 g | olej |
sůl | |
80 g | máslo |
1 ks | cibule |
rajčatový protlak | |
bazalka | |
mletý pepř | |
zelená petrželka | |
100 g | tvrdý sýr |
300 g | nudle široké |
250 g | čerstvé nudle |
Vybereme ty nejšírší nudle co do ma máme, nebo makarony zajdeme koupit. Nalámeme je na menší kousky a uvaříme podle návodu doměkka. Když jsou hotové, tak je scedíme a zakápneme trochou oleje.
Dále očistíme houby, nakrájíme a podusíme na troše másla s cibulkou. Hotové houby osolíme, opepříme a můžeme přidat i špetku bazalky, nebo tymiánu. Do vymaštěného pekáčku nebo kastrolu dáme vrstvu nudlí, polijeme zředěným rajčatovým protlakem nebo kečupem. Pak to všechno okořeníme bazalkou a drobně nasekanou petrželkou a proložíme vrstvou hub. Navrch doložíme zbytek těstovin.
Všechno zasypeme sýrem, přelijeme rozpuštěným máslem a zapečeme v troubě.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena