Smícháme hladkou mouku s vodou a solí, uděláme pružné těsto. Musíme počítat s tím, že každá mouka bere vodu jinak. Těsto necháme cca 10 minut odležet. Vyválíme slabé placky na velikost plotýnky.
Než se těsto uleží, rozputíme máslo s česnekem.
Placky pražíme z obou stran nasucho a ihned po upečení pomažeme česnekovým máslem.
Indické placky s česnekovým máslem jsou výbornou a jednoduchou přílohou při grilování.
Na pánvi nebo přímo na plotýnce.
Nedávno jsem zkoušel i chleba NAAN a ten se dělá v troubě pod grilem.
doktoral
Re: Komentář k receptu Indické placky s česnekovým máslem
Tak to me mrzí, že Vám recept nevychází. Popsal jsem jej přesně tak, jak jsem jej vařil a vše mi vyšlo. Těsto nebylo řídké a i množství bylo dostačující pro čtyřčlennou rodinu.
Ale jak jsem psal, každá mouka bere jiné množství vody.
Nevím, jak jste to dělal, ale základem je lít vodu opatrně do mouky, tak se dá konzistence těsta kontrolovat.
Pokud se placek podařilo udělat jen 6, nebylo to způsobeno tloušťkou placek?
Dělal jsem je na sílu podobnou lokším, což je méně než 5 mm.
Recept jsem stáhnul z nějakého anglického serveru s indickými jídly.
dadalinka1
málo dobré
skoro vůbec. klasické purri placičky jsou super. záleží však opravdu na poměru vody a druhu mouky. Možná, že jsem se jen netrefil.