Snadný recept na vegetariánskou polévku okořeněnou indickým kari.
Hodnocení
4.0
/ 5 (8x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Chilli koření
Indické kari
Podle potřeby
Máslo
Hladká mouka
Na ozdobu
Petrželka
Ostatní
Brambory2 ks
Mrkev4 ks
Petržel2 ks
Zakysaná smetana1 lžíce
Postup přípravy
Kořenovou zeleninu a brambory očistíme, nakrájíme, vložíme do hrnce s vodou a vaříme doměkka.
Na pánvi rozehřejeme máslo, zasypeme hladkou moukou, orestujeme a zalijeme trochou studené vody, aby vznikla hladká jíška.
Potom jíšku postupně přidáváme do hrnce.
Dále přidáme podle chuti sůl, kari koření, trochu chilli a necháme dobře provařit.
Poté indickou polévku stáhneme z ohně a rozmixujeme. Indickou zeleninovou polévku podáváme se lžící zakysané smetany a ozdobenou bylinkami. Dobrá je petrželka nebo sušený celer.