Husa marinovaná v mléce s kurkumou. Recept byl původně se smetanou, ale na husu mi to přišlo dost tučné. V mléce je skvělá!
Hodnocení
4.7
/ 5 (288x)
Doba přípravy
160 min
Ingredience
Ostatní
Česnek1 stroužek
Mléko1 l
Husa1 ks
Kurkuma1 lžička
Drcený kmín1 a 1/2 lžíce
Podle chuti
Sůl
Postup přípravy
Očištěnou a omytou husu naporcujeme a dáme do mísy. Zalijeme ji mlékem smíchaným s kurkumou a prolisovaným česnekem. Husu necháme marinovat celou noc v chladničce.
Porce husy z obou stran osolíme a okmínujeme. Na dno pekáče dáme nejprve křídla a potom zbylé části.
Husu pečeme hodinu a půl přikrytou, poté dopékáme bez poklice. Během pečení podléváme mlékem, ve kterém jsme husu marinovali. Doba pečení závisí na velikosti a stáří husy.
Husu v kurkumovém mléce podáváme s opečenými nebo šťouchanými brambory a zelným nebo jiným salátem.