Rychlý a nadýchaný perník podle velmi snadného a rychlého receptu.
Hodnocení
5.0
/ 5 (10x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Těsto
Olej1/2 hrnku
Vejce1 ks
Kakao5 lžic
Mléko1 hrnek
Kypřicí prášek do pečiva1/2 balíčku
Cukr krupice1 hrnek
Vanilkový cukr1 balíček
Hladká mouka 2 hrnky
Švestková povidla2 lžíce
Kypřicí prášek do perníku1 balíček
Poleva
Čokoláda na vaření100 g
Na ozdobu
Strouhaný kokos
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Mouka na vysypání
Postup přípravy
V míse smícháme hladkou mouku, prášek do pečiva, prášek do perníku, vanilkový cukr, cukr krupice, kakao, švestková povidla, vejce, olej a mléko. Mícháme, dokud nám nevznikne hladké těsto.
Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypané formy nebo pekáču a pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Hotový perník polijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme strouhaným kokosem.
Hrníčkový perník od maminky nakrájíme a podáváme jako chutný moučník s šálkem kávy nebo čaje.