Polévka je uvařená ze žlutého hrachu, zahuštěná polévkou ze sáčku a doplněná sterilovaným hráškem.
Hodnocení
1.9
/ 5 (75x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Česnek4 stroužky
Majoránka4 lžičky
Sádlo1 lžíce
Uzenina100-200 g
Bujón2 kostky
Hrášek sterilovaný4 lžíce
Půlený žlutý hrách250 g
Hrachová polévka Vitana1 balíček
Podle chuti
Mletý pepř
Osmažená houska
Postup přípravy
Dáme si do vody vařit hrách a trochu ho rozvaříme. Mírně rozvařený ještě trochu rozmačkáme šťouchadlem na brambory.
Sáček hotové hrachové polévky se slaninou rozmícháme ve sklence vody a přilijeme k hrachu. Doředíme vodou, polévky v hrnci by mělo být celkem 2,5 litru. Přidáme nasekané stroužky česneku a povaříme na mírném plameni 10 minut.
Polévku ochutíme bujónem a nakrájenou uzeninou, která může být i opečená. Vmícháme majoránku, pepř dle chuti, propláchnutý hrášek z konzervy a lžíci sádla.
Hrachovou polévku ze sáčku podáváme s osmaženou houskou.
Re: Re: Komentář k receptu Hrachová polévka ze sáčku
Lečo z konzervy smícháme s hrachovou polévkou ze sáčku, zalijeme půl litrem vroucí vody a krátce povaříme. Ozdobíme snítkou čerstvého tymiánu a servírujeme forhendem.
esunad
Re: Komentář k receptu Hrachová polévka ze sáčku
to by mohl, takové recepty vítám, obohacené o různé doplňkové přísady
Jandová
Re: žlutý hrách
Vařím hrachovku výhradně ze zeleného hrachu (už kvůli estetickému vjemu a víc nám chutná) a NIKDY nebyla hořká.
esunad
proč ne
občas se taková rychlovka hodí, zvlášť když je chutná, děkuji za recept, komu nevyhovuje, může si ji udělat ze žlutého hrachu, bez zbytečných paranoidních výlevů, že pane dmnc_net, nejste totiž na tomto webu sám, trochu tolerance a slušností by vám neuškodilo.