1. Maso svážeme kuchyňským provázkem pro udržení tvaru. Vložíme jej spolu se zeleninou do hrnce se studenou vodou, aby bylo vše zcela ponořené, a přivedeme k varu. Sesbíráme tvořící se pěnu, přidáme koření a sůl a vaříme na mírném plameni doměkka, tedy asi 2 hodiny.
2. Na omáčku orestujeme na sádle cibuli dozlatova, poté k ní přidáme krájená rajčata a najemno pokrájený česnek a ještě minutu opékáme. Zaprašíme moukou, zalijeme vývarem a rajčatovým pyré, promícháme. Omáčku dochutíme solí, cukrem a octem a 20 minut na mírném plameni provaříme. Vypneme plamen, omáčku propasírujeme a vmícháme do ní máslo.
3. Hotové maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na plátky. Na talíře naaranžujeme maso a houskový knedlík a vše přelijeme rajskou omáčkou.

Partnerem receptu je
Valfrutta