Netradiční steak s papájou a ananasem. Recept z daleké Zimbabwe.
Hodnocení
4.1
/ 5 (13x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Česnek1 stroužek
Hořčice2 lžíce
Ananas300 g
Papája300 g
Třtinový cukr100 g
Hovězí steak6 ks
Podle chuti
Sůl
Na ozdobu
Avokádo1 ks
Podle potřeby
Olivový olej
Postup přípravy
Očištený ananas s papájou nakrájíme na kousky a rozmixujeme na kaši. Do směsi přidáme hnědý cukr a hořčici. Dále přidáme prolisovaný česnek a mícháme do hladké směsi.
Omyté a osušené steaky zprudka orestujeme z každé strany na olivovém oleji. Steaky osolíme a vložíme vedle sebe do olejem vymazané mísy vhodné do trouby.
Na každý steak naneseme ovocnou kaši a dáme zapéct na 20 minut v troubě rozehřáté na 180 °C.
Hovězí steaky s ovocem upravíme na talíře, ozdobíme avokádem a ihned podáváme.
Milá nebo milý pane,paní Fotíčku,myslím že narážíte zbytečně,stačí se jen zeptat-není chyba u času?ano je chyba u času stačí nám 5-10 minut .Nevím čím zatloukáte hřebíky u Vás doma,ale u nás kladivem,nepodařené jídlo,které se může stát i vyučeným kuchařům nepoužíváme třeba jako kladiva.Příjemný den s pozdravem slečna Sussi