Hovězí polévka na víně

Netradiční polévka z hovězího masa s bramborem, mrkví a rajčatovým protlakem, vařená na víně.


4.840x
90 min
4×

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Zelenou petrželku usekáme.

Na oleji orestujeme cibuli dozlatova a vmícháme maso. Jakmile se zatáhne, přidáme rajský protlak, česnek a mletou sladkou papriku. Směs necháme zpěnit. Potom vlijeme vývar i víno a vaříme na mírném ohni, dokud není maso poloměkké. Následně do polévky přidáme brambory a mrkev. Uvaříme doměkka, ochutíme podle potřeby solí a zasypeme petrželkou.

Hovězí polévku plnou masa můžeme podávat jako hlavní chod. Vhodnou přílohou k polévce na víně je bílé pečivo.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí polévka na víně

Zpět na recept