Recept na maso na celeru - můžete použít i kančí nebo daňčí maso.
Hodnocení
3.9
/ 5 (7x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Sůl špetka
Tuk
Celer1 ks
Hovězí maso1/2 kg
Cibule1 ks
Jalovčinka1 hrst
Podle potřeby
Hladká mouka
Postup přípravy
Maso je nejlépe připravit den předem. Nakrájíme na plátky a osolené proložíme nejlépe nadrcenými jalovčinami a nahrubo strouhaným celerem.
Cibulku nakrájíme na jemno a zpěníme na tuku. Přidáme odleželé maso a celer a orestujeme. Zalijeme masovým vývarem a dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme a zahustíme.
Jako příloha se k hovězímu masu na celeru hodí bramborové nebo houskové knedlíky.