Ze všech uvedených ingrediencí uvaříme nálev. Je-li sběr hub menší, uděláme méně nálevu. Nálev necháme trochu vychladnout.
Houby očistíme a nakrájíme. Na zavařování jsou ale lepší větší kusy. Přichystané houby převaříme asi 2 minuty ve vodě s trochou soli a octa. Potom houby propláchneme pod studenou vodou.
Houby plníme do čistých sklenic. Můžeme na ozdobu přidat na kolečka nakrájenou mrkev, cibuli nebo kousky papriky. Houby zalijeme octovým nálevem a sterilujeme při 85 °C asi 20 minut.
Houby v octovém nálevu uchováváme v temnu a chladu. Podáváme jako chuťovku, přílohu nebo jinak podle chuti.
Váš nálev na houby je skvělý. Dělala jsem ho už 2x a tak jak je psaný je perfektní. Děkuji za recept.
vojtech.holemy
Re: Komentář k receptu Houby v octovém nálevu
Cukr používám podle receptu a sacharin přidávám k cukru ,ale snad lze sacharin nahradit cukrem,to jsem nikdy nedělala nezaručím výsledek.Tak jak to je to je perfektní a nic bych na tom neměnila.