Recept na čerstvé houby zapékané se sýrem a smetanou.
Hodnocení
3.9
/ 5 (14x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Podle potřeby
Máslo
Ostatní
Hrubá mouka1 lžíce
Houby čerstvé400 g
Smetana na vaření2 dl
Eidam 30%50 g
Na ozdobu
Zelená petrželka
Postup přípravy
Očištěné houby nakrájíme na plátky, posolíme a na másle je trochu podusíme, dokud nejsou měkké.
Mezitím si smícháme smetanu s moukou. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
K houbám přilijeme smetanu na zahuštění, posypeme sýrem a dáme zapéct do vyhřáté trouby, až nám sýr lehce zrůžoví.
Houby na smetaně podáváme s vařeným bramborem. Na ozdobu můžeme posypat čerstvým kořením podle chuti každého. Vhodná je i zelená petrželka.
Asi přidat trochu víc hub, nebo do smetany s moukou 1 vejce, jinak to plave a sýr se rozpustí, nebo sýr přidat až později, ale chuťově je to moc dobré, díky za recept, zase něco jiného z hub :)
borovec
houby na smetaně
Zdá se že recept je jednoduchý,ale asi bude dobrotka.Vyzkouším.