Recept pro milovníky čokolády a vanilkové zmrzliny.
Hodnocení
5.0
/ 5 (7x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Cukr650 g
Sůl1 špetka
Vejce8 ks
Máslo250 g
Kakao50 g
Kypřicí prášek do pečiva1 ks
Čokoláda na vaření500 g
Hladká mouka 250 g
Na ozdobu
Máta
Podle chuti
Vanilková zmrzlina
Postup přípravy
Čokoládu rozehřejeme s máslem, zvlášť ušleháme vejce s cukrem a po ušlehání přidáme špetku soli. Přidáme kakao a povolené máslo s čokoládou, promícháme a na závěr přisypeme hl. mouku a prášek do pečiva.
Než začneme směs dávat do vymazaného plechu, přihodíme ještě nahrubo nasekanou čokoládu.
Brownie pečeme v troubě na 180 °C - 25 minut a pak na 165 °C - 25 minut.
Hotové Brownie necháme chladnout cca 4 - 5 hodin a krájíme na malé kostky.
Podáváme s vanilkovou zmrzlinou, ozdobené čerstvou mátou.
Brownie je opravdu výborný, ale upozornila bych na zásadní chybu v receptu - rozhodně nepoužívat žádnou "čokoládu na vaření". To je obvykle docela nekvalitní čokoláda, která s pravou čokoládou moc společného nemá. V původním anglickém receptu je čokoláda s obsahem 70-80% kakaa, což je čokoláda, která tam opravdu patří a udělá obrovský rozdíl. Je sice trochu dražší, ale uvidíte sami. :)
Doporučuji čokoládu zaměnit a určitě nebudete litovat!
Jana Žáčková
brownie
ňam, to je zase lákadlo, ale všechno se má vyzkoušet. O víkendu jdu na věc, doufám, že to dobře dopadne.
vejviska
Vyskúšam,ale tak za dva týždne. Rodina si musí nechať pauzu po vianociach, Silvestri a novom roku. Môže to byť výborné
vejviska
Vyskúšam,ale tak za dva týždne. Rodina si musí nechať pauzu po vianociach, Silvestri a novom roku. Môže to byť výborné