Cibuli nakrájíme nadrobno. Hovězí a vepřové mleté maso smícháme dohromady ve velké míse. Pořádně osolíme a opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a dva žloutky. Výslednou směs je potřeba pořádně promíchat. Po promíchání necháme směs odpočinout v lednici asi 15 minut.
Mezitím můžeme udělat dresink. Pažitku a jarní cibulku nakrájíme na jemno
a vložíme ji do osolené a opepřené zakysané smetany. Pro případné zjemnění dresinku můžeme použít majonézu.
Z masově směsi uděláme zhruba 2 cm vysoké placičky, které opékáme na rozpáleném grilu asi 5 minut z každé strany. Těsně před doděláním masa dáme na gril opéct bulku a anglickou slaninu. Potom vyndáme opečenou bulku, na její spodní stranu dáme dresink, poté ledový salát, maso, sýr, opečenou slaninu a nakonec plátek rajčete s vrchní stranou bulky.
Hamburgery s jarním dresinkem ihned podáváme k jídlu.