Jarní cibulku nakrájíme najemno. Hovězí maso a klobásu nakrájíme na kostičky. Mrkev, petržel a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme nadrobno.
Najemno nakrájenou jarní cibulku osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme maso nakrájené na kostičky a osolíme. Když maso pustí šťávu, přidáme nakrájenou klobásu a znovu opražíme. Přidáme mrkev, petržel, brambory, zaprášíme červenou paprikou a podlijeme vývarem. Podle potřeby můžeme přilít vodu. Dusíme, dokud maso nebude dostatečně měkké. Polévku poté dochutíme solí, pepřem, česnekem, majoránkou a zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z oleje a hladké mouky. Polévku ještě chvíli povaříme a podáváme.
Gulášovku trochu jinak podáváme s čerstvým chlebem nebo rohlíkem a dozdobíme nasekanou petrželkou.