Skopové maso nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě téměř doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Vývar scedíme a potom skopové maso spolu s nakrájenou cibulí prudce orestujeme na másle. Následně dáme maso s cibulí do vývaru, opepříme a vaříme. Stranou dáme asi 1 dl vývaru, vychladíme ho a rozmícháme v něm 2 lžíce mouky. V jiné nádobě ušleháme žloutky se zbytkem mouky, citronovou šťávou a rozředíme 1 dl horkého bujonu.
Když je maso měkké, vlijeme do polévky směs z vývaru a mouky, povaříme 5 minut za slabého míchání. Potom vlijeme rozmíchané žloutky a přivedeme k varu spolu s ostatním kořením, které přidáme podle chuti, a stáhneme polévku z ohně.
Gruzínskou čichirtmu podáváme jako chutnou vydatnou polévku ozdobenou petrželkou.