Vegetariánský recept na brambory zapékané se zeleninou a pořádnou vrstvou sýra.
Hodnocení
3.5
/ 5 (8x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Bobkový list
Barevný celý pepř
Bylinková sůl
Ostatní
Máslo
Hrášek mražený1/2 balíčku
Mražená kukuřice0.8 balíčku
Sýr ementálského typu250-300 g
Nové brambory1 a 1/2 kg
Pórek1 hrst
Postup přípravy
Maličké brambory důkladně očistíme, ale neloupeme. Dáme je do vroucí osolené vody uvařit doměkka. Pro chuť můžeme přidat pár kuliček pepře a bobkový list. Brambory slijeme a necháme trochu vychladnout.
Mezitím v hluboké pánvi na rozpuštěném másle dozlatova osmažíme kukuřici a hrášek. Ke konci zasypeme bylinkovou solí.
Pekáček vymažeme máslem, naskládáme brambory, větší kuličky můžeme rozkrojit na půlky. Zasypeme osmaženou zeleninou, čerstvě nakrájeným pórkem, položíme pár plátků másla a poklademe plátky sýru ementálského typu. Sýrem nešetříme, použijeme až 300 g.
Brambory s kukuřicí a hráškem zapékáme asi 15 minut, na povrchu se nám vytvoří sýrová krustička. Gratinované brambory s kukuřicí a hráškem ihned po upečení podáváme. Doplníme studenou omáčkou a čerstvou zeleninou.