Recept na výborné mexické koláčky vhodné pro nedělní snídani.
Hodnocení
4.3
/ 5 (4x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
Ostatní
Vejce1 ks
Cukr moučka100 g
Vanilkový cukr1 balíček
Hladká mouka 1/3 kg
Rostlinný tuk125 g
Kypřicí prášek do pečiva1 a 1/2 lžíce
Kondenzované neslazené mléko100 ml
Podle potřeby
Olej na smažení
Postup přípravy
Mouku, cukr a prášek na pečení prosejeme přes sítko. Potom smícháme s tukem, vejcem a přiléváme mléko tak, aby se vytvořilo pěkné těsto.
Necháme asi 30 minut odstát. Poté děláme malé tenké placičky a smažíme na pánvi s olejem.
Gorditas dulces (sladké) podáváme teplé.
Kondenzované mléko jsem koupila v krabičce 250 ml a spotřebovala jsem asi půlku, trošku míň, takže asi něco kolem 100 ml. Těsto by nemělo lepit a nebýt moc tekuté, aby se z něj daly vytvořit placičky.
alice
Dotaz
Z receptu není známo, kolik mléka přilíváme, aby se vytvořilo pěkné těsto. Má být v tekutém stavu?Potom by se na pánev lilo, ale vy uvádíte, že tvoříme placičky, tak bude zřejmě těsto husté, abychom mohli rukou placičky utvořit. Děkuji za upřesnění.