Jednoduchý a rychlý recept na kalorickou snídani nebo večeři.
Hodnocení
4.6
/ 5 (33x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
6x
Ingredience
Na obalení
Sůl
Vejce2 ks
Mléko1 lžíce
Pepř
Ostatní
Vejce3 ks
Petrželka1 hrst
Tvrdý sýr6 plátků
Chléb toustový6 plátků
Podle potřeby
Olej na smažení
Postup přípravy
Šest plátků toastového chleba namažeme lehce máslem.
Tři z nich posypeme nasekanou petrželkou a na každý plátek chleba s petrželkou položíme dva plátky tvrdého sýru. Na sýr položíme zbylé tři plátky chleba, namazanou stranou dovnitř.
Nožem vykrojíme uprostřed každého toastu kulatý otvor.
V míse rozšleháme jedno vejce společně s mlékem, solí a pepřem.
Připravené toasty namočíme do této směsi a dbáme na to, aby se vejce dostalo všude.
Na pánvi si rozehřejeme olej a obalené toasty v něm z jedné strany opečeme. Poté toasty otočíme a do vykrojeného otvoru vyklepneme jedno vejce.
Toasty opékáme tak dlouho, až jsou vejce hotová.
Podle potřeby můžeme toasty znovu obrátit, ale dáváme pozor, aby nám vejce nevyteklo.
Hotové francouzské toasty podáváme s čerstvou zeleninou.