Větší cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpustíme máslo a lžíci oleje. Orestujeme dozlatova. Takto upravenou cibuli lehce poprášíme hladkou moukou, orestujeme a po chvilce přidáme 2 dl suchého bílého vína. Přivedeme vše do varu a ihned zalijeme kuřecím vývarem (1 l). Francouzskou cibulačku vaříme cca 15 minut. Podle potřeby ještě zahustíme hladkou moukou rozpuštěnou ve studené vodě.
Rohlíky nakrájíme na plátky a zasypeme strouhaným sýrem (eidamem). Necháme na pánvi na másle zatáhnout.
Hotové rohlíkové toasty vkládáme do francouzské cibulačky a před podáváním ještě posypeme nasekanou petrželkou kudrnkou.
Prijde mi, ze je tam nejak moc masla, jinak chutove dobra
Jan
Skoro dokonale
Cibuli bychom ale meli mirne zkaramelizovat, dale ten bobkovy list tam patri
Fido
Re: Doplněk
Možná bych přidal ještě trochu hovězího, protlak, šunku, strouhanku, dvě vajíčka a trochu skořice ...
boocheck
Komentář k receptu Francouzská cibulačka se sýrovým toastem
To jsem si pochutnal.
Podle mého to žádné koření ani změny nepotřebuje. Dal jsem co bylo psáno nic víc nic míň. Ale každý má jiné chutě.
Díky za recept. Zařazuji do seznamu oblíbených.