Menší hlávku bílého zelí očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Na dvou lžících olivového oleje necháme změknout a zesklovatět cibuli, přidáme zelí a rajčatové pyré. Ochutíme solí, přidáme tři lžíce vinného octa, tři lžíce bílého vína a dusíme cca 20 minut pod pokličkou. Nakonec zelnou směs dosladíme asi lžící cukru, opepříme a podle potřeby ještě dosolíme.
Flíčky nebo jiné drobné těstoviny uvaříme podle návodu - vaříme v osolené vodě, až budou al dente. K zelné směsi vmícháme scezené flíčky a promícháme.
Flíčky s bílým zelím ihned rozdělíme na talíře a poklademe česnekovými plátky, které jsme dozlatova osmahli na zbylém olivovém oleji. Ihned podáváme.