Proč trávit hodiny času v kuchyni, když si dobré jídlo můžeme přichystat do 30-ti minut? Filé z tresky stačí dobře dochutit a jako přílohu si připravit volské oko zasypané sýrem.
Hodnocení
4.7
/ 5 (7x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Filé z tresky6 kostek
Pórek1 ks
Křenová hořčice
Tymián
Směs koření na ryby
Mletý barevný pepř
Příloha
Sůl
Vejce3-4 ks
Mletá sladká paprika
Mletý barevný pepř
Strouhaný eidam50 g
Camembert1/2 balíčku
Na ozdobu
Pórek
Podle potřeby
Olivový olej
Postup přípravy
Filé necháme rozmrazit.
Větší kus pórku očistíme a nakrájíme na kolečka.
Každou kostku potřeme z jedné strany speciální směsí hořčice s křenem a tutéž stranu posypeme tymiánem a kořením na ryby.
Na hlubší pánvi rozpálíme olivový olej, vhodíme pórek a necháme ho "zatáhnout".
Poté vložíme filé - okořeněnou stranou na dno. Necháme dusit, vzápětí posypeme i druhou stranu - tentokrát drceným pepřem a kořením na ryby. Po chvíli otočíme.
Opakujeme několikrát, můžeme přisypat trochu koření i do výpeku, zejména tymián. Můžeme i znovu potřít hořčicí, řídíme se vlastní chutí.
Chvíli podusíme, stačí 10 - 15 minut. Šťáva by měla být téměř vypečená.
Během přípravy filé, zvládneme přichystat i přílohu - vejce zasypaná sýrem. Na teflonovou pánev s trochou olivového oleje rozklepneme všechna vejce, posolíme, posypeme mletým pepřem a mletou paprikou. Necháme zatuhnout a těsně před dokončením posypeme strouhaným sýrem a nakrájeným camembertem. Necháme při mírném ohni roztát - přikryjeme pokličkou.
Filé na pórku servírujeme ihned, naporcujeme vejce i filé. Ozdobíme čerstvě nakrájeným pórkem.