Nejdříve si připravíme zálivku. Stroužek česneku oloupeme, prolisujeme a promícháme s olejem a octem. Podle chuti osolíme, opepříme a necháme rozležet.
Uzené maso očistíme a uvaříme ve vodě spolu s bobkovým listem, černým pepřem, stroužkem česneku a cibulí. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na kostky. Ječné kroupy spaříme a uvaříme v uzeném vývaru doměkka. Potom je scedíme a necháme vychladnout. Červené konzervované fazole necháme okapat. Mrkev očistíme a nakrájíme na jemné nudličky.
Studené uzené maso promícháme s kroupami, fazolkami a nakrájenou mrkví. Přidáme usekanou petrželku a vše spojíme se zálivkou.
Fazolový salát s uzeným masem a kroupami podáváme studený a dobře odležený. Vhodnou přílohou je tmavé pečivo nebo česnekový toast.