Výborné jako příloha k masům nebo jen tak samotné na chuť.
Hodnocení
3.9
/ 5 (39x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Margarín nebo máslo2 lžíce
Anglická slanina150 g
Fazolové lusky200 g
Postup přípravy
Fazolové lusky omyjeme, okrájíme konce a nakrájíme je na 2 - 3 cm dlouhé paličky.
Na pánvi si rozpálíme lžíci másla a lusky nasypeme. Restujeme na másle, občas promícháme, mezitím si nakrájíme na malé kostičky slaninu, kterou přihodíme k fazolkám, přiklopíme pokličkou a necháme chvilenku podusit.
Fazolové lusky odkryjeme, přidáme další lžíci másla a až se začne na fazolkách tvořit křupavá vrstva, vypneme a mírně dosolíme.
Takto připravené fazolové lusky na másle se slaninou můžeme servírovat.
Komentář k receptu Fazolové lusky na másle se slaninou
Fazolové lusky dělám vždycky jenom podle tohoto receptu, jsou opravdu výborné. Občas slaninu nahradím uzeným, klobáskou nebo co mám po ruce a někdy je na talíři posypu strouhaným sýrem. Mňam
Blanka
fazolové lusky na másle se slaninou
Výborné, napůl jsem dala máslo a heru, protože máslo došlo, namísto slaniny domácí uezzené nakrájené na kostičky, postrouhala sýrem,přílohou vařené brambory, doopravdy doporučuji
Blanka
fazolové lusky na másle se slaninou
Výborné, napůl jsem dala máslo a heru, protože máslo došlo, namísto slaniny domácí uezzené nakrájené na kostičky, postrouhala sýrem,přílohou vařené brambory, doopravdy doporučuji
h (tecka) plskova
Komentář k receptu Fazolové lusky na másle se slaninou
Tento recept jsem zkusila, je výborný. Udělala jsem ho i ve variantě jako přílohu k masu z letního grilu, pečené na roštu na hliníkovém tácku. Taky to bylo výborné.
FILE
Skvělé , když se člověku mrazáku skví fazolové lusky.
Místo slaniny jsem použil taktéž šunku a přidal jsem ještě plátek sýra.
Výborné :)