Chutnou úpravou získáme ze zelených fazolek skvělý hlavní chod.
Hodnocení
4.5
/ 5 (22x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Slanina100 g
Petrželka1 svazeček
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Omáčka
Mléko1/3 l
Zelené fazolové lusky1 konzerva
Vývar z masoxu1/3 l
Máslo na smažení2 lžíce
Polohrubá mouka2 lžíce
Příloha
Vejce natvrdo8 ks
Postup přípravy
Na přípravu omáčky si v hrnci zahřejeme tuk a osmahneme na něm polohrubou mouku. Za stálého míchání ji rozředíme vývarem a mlékem.
Z fazolek scedíme vodu, necháme na sítu okapat a potom je v omáčce zhruba 15 minut na malém plameni podusíme. Občas zamícháme, nakonec ochutíme solí a pepřem.
Slaninu na pánvi nasucho opečeme a rozlámeme ji na kousky.
Hotové fazolky s omáčkou dáme do mísy, posypeme slaninou a nasekanou petrželkou.
Fazolkovou omáčku podáváme s půlkami vařených vajec a s vařeným bramborem.