Z lusků odkrojíme konečky a krátce je povaříme ve slané vodě. Potom scedíme, necháme vychladnout a šikmo nakrájíme. Na nudličky nakrájené anglické slanině zpěníme pokrájenou cibulku. Přidáme nakrájený česnek, fazolky a vše osmahneme.
Pekáček vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Dáme část fazolek,
opepříme, osolíme, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a zbylé fazolky. Ve smetaně rozšlehaná vejce smícháme s polovičkou strouhaného sýra a fazolky jí zalijeme. Fazolky v sýru dáme do rozehřáté trouby zapéct. Těsně před dopečením posypeme fazolky ostatním sýrem a ještě krátce zapečeme, než se sýr roztaví.
Zapečené fazolky v sýru posypeme na talíři čerstvou řeřichou. Podáváme s vařeným bramborem.