Když marcipán není v krámě, stačí si ho připravit doma z tohoto receptu.
Hodnocení
3.8
/ 5 (15x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Cukr moučka2 díly
Ztužený tuk1/3 lžičky
Sušené mléko1 díl
Horká voda
Postup přípravy
Cukr pečlivě uhněteme s tukem, pár kapkami horké vody a sušeným mlékem, až vznikne hmota připomínající modurit. Podle úvahy přidáváme cukr a sušené mléko v poměru 2:1.
Z falešného marcipánu tvoříme samotné cukroví nebo tvary, které použijeme ke zdobení.
Sušené mléko lze nahradit sušenou smetanou do kávy.
smetanu do kávy osobně nedoporučuji! a také radím, pokud budete válet, či tvarovat, pak si podsýpejte moučkovým cukrem, nebo ručky do cukru. Čím déle je hmota v rukou - teple je mazlavější, stačí dát na chvíli odpočinout, či do ledničky.
Jinak já dávám poměr mléka a cukru stejný - 400g a 400g, pokud je sušené mléko plnotučné, pak při tomto poměru není tuku třeba.
A poslední dovětek - můžete přidat mandlové, či jiné aroma k dochucení.