Pokud patříte stejně jako my k milovníkům halušek, vyzkoušejte jejich velmi zjednodušenou verzi.
Hodnocení
3.4
/ 5 (116x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
Ostatní
Sůl
Brynza200 g
Kysaná smetana1 kelímek
Anglická slanina100 g
Těsto
Vejce1 ks
Mléko200-250 ml
Hrubá mouka300 g
Postup přípravy
Z mouky, vejce a mléka připravíme těsto jako na noky. To pak protlačujeme přes zvláštní cedník s rovným dnem a velkými otvory do slané vroucí vody a vaříme asi dvě minuty, dokud halušky nevyplavou na povrch.
Cedníkem vybíráme uvařené halušky a rozdělíme na talíře.
Brynzu vymícháme se smetanou, nalijeme na halušky a posypeme vyškvařenou slaninou včetně tekutého omastku. Ihned podáváme.
u nás se tomuto říká hop do vody,jinak halušky u nás velice oblíbené.Ty pravé by se měly dělat z brambor a jsou chutnější s brynzou.
Evangelina
Proč "Falešné"?
Mně to připadají zcela plnohodnotné halušky a ještě vylepšené o tu smetanu. Určitě budou moc dobré.
danorka
Falešné halušky
Výborné jsou taky s hlávkovým dušeným zelím. Zelí se normálně udusí na cibulce, aby bylo dostatečně měkké, pak se smíchá s vařenými haluškami, přelije trochou rozpuštěného másla a dobrou chuť.
Stejně tak se dá použít na halušky tvaroh, kopr a přelít máslem. I to je velice chutné.