Výborný lehce upravený kubánský dort, po kterém se jen zapráší.
Hodnocení
4.3
/ 5 (30x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
7x
Ingredience
Ostatní
Kakao75 g
Banán3-4 ks
Cukr moučka150-200 g
Želatina1 ks
Smetana ke šlehání250 ml
Čokoládová poleva1 ks
Dortový korpus1 ks
Postup přípravy
V cukrárně koupíme kakaový korpus, ale já používám i obyčejný, který koupíte v každých potravinách. Na tento korpus rozprostřeme podélně nakrájené 3 - 4 banány a na ně navrstvíme krém.
Krém připravíme z 1 smetany na šlehání, 150 - 200 g cukru moučky a tak 75 g kakaa. Smetanu přivedeme k varu a přisypeme směs kakaa a cukru a za stálého míchání povaříme, necháme vychladit nejlépe do druhého dne. Druhý den do této směsi vmícháme 1 sáček želatiny připravený podle návodu na sáčku.
Krém rozetřeme na banány a necháme opět tak 2 hodiny vychladnout, po vychlazení poléváme čokoládovou polevou a opět raději vychladíme.
Express kubánský dort nakrájíme a můžeme podávat.
v cukrárně kde jsem pracovala jsme nikdy do pařížského krému(šlehačka svařená s cukrem a kakaem) želatinu nedávali,stačí nechat do druhého dne v lednici,pak šlehat se ztužovačem a krém je krásně tuhý
dankaB
Ten dort se mi povedl, jde rychle, jen korpus zustal suchy i druhy den coz mi vadilo. Vyresila jsem to tim ze jsem dort opatrne obratila a pokropila espressem s amarettem, byl po te vlacnejsi.
luboš
Zelatina
ahoj vsem, co zkusili tehnle recept:
da se to udelat podle Zuzky, ale je to fakt jednoduche, kdyz nechate pres noc krem v lednici, bude chutnejsi, ale da se i bez toho a do teto smesi se da vychladla zelatina pripravena jako obvykle del navodu vyrobce, jinak nevim, kde je ten figl, protoze me se to povedlo vzdycky, pouzivam zelatinu z reznickych potreb - cca 2lzice na 100_200ml vody, pekny den a prijemne peceni
sedlacek2007
zelatina
nevim, jak by vam drzel ten krem na korpusu kdyby jste tam nedala tu zelatinu ale zkuste ji zamichat do jeste tepleho kremu. Ja jsem ho taky nedavala vychladnout, jen trochu zchladnout. Do lednice jsem to dala az po vmichani uvarene zelatiny. Tak snad se priste povede, urcite nebudete litovat, je vyborny. Kdyztak dejte vedet jak se vam to podarilo na podruhe:-)
la.fea
Želatina
Zamíchala jsem želatinu do vychladlého krému a vznikla z toho parádní žvýkačka, která to teda trochu kazí. Příště to zkusím zamíchat zatepla. nebo úplně vynechat..