Králíka očistíme, omyjeme, osušíme a rozporcujeme. Kousky pořádně osolíme a opepříme. Celer a petržel očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Papriky zbavíme jádřince, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
Na pánvi rozehřejeme máslo a králičí porce na něm osmažíme ze všech stran. a osmažíme na másle ze všech stran. Pak přidáme petržel a celer, cibuli, papriku a společně vše bez podlévání chvíli dusíme. Potom podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a omáčku zahustíme zákletkou z hladké mouky a vody. Do omáčky přidáme kečup, tymián, chilli omáčku a citrónovou šťávu podle chuti. Nakonec omáčku dosolíme a vložíme zpět maso, aby se prohřálo.
Nejlepší přílohou je knedlík.
Autor:Shoshon



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena