Maso propláchneme, podle chuti prošpikujeme, osolíme i opepříme. Vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, přidáme tuk a dusíme do poloměkka.
Mezitím očistíme mrkev a ozdobným nožem ji nakrájíme na silnější kolečka. Z tuku a hladké mouky si připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme muškátový oříšek.
Zásmažku i mrkev přidáme za stálého míchání k masu a zvolna dusíme doměkka. Nakonec omáčku dochutíme cukrem a solí.
Nové malé brambory dobře odrhneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Promastíme je máslem a prosypeme sekanou pažitkou nebo petrželkou.
Hovězí maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, obložíme mrkví i brambůrky. Před podáváním ozdobíme dušené hovězí s mrkví snítkou petrželky nebo řeřichy.