Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Vezmeme cuketu nebo tykev, očistíme a nakrájíme na obdélníky, rajče a papriky naporcujeme podle libosti (jako na lečo). Sterilovanou kukuřici slijeme a necháme na sítku okapat. Tofu sýr rozkrájíme na kostky.
Cibulku osmahneme na oleji dorůžova, přidáme nakrájenou cuketu a necháme ji trochu změknout. Poté přidáme papriku, rajčata a dusíme stejně jako lečo. Opět necháme mírně změknout, vhodíme kukuřici, tofu kostky a krátce podusíme. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a necháme projít varem. Podlijeme šťávou z bujónu, kečupu a paprikové pomazánky. Ještě prohřejeme.
Nejlepší je podávat dušenou cuketu se sýrem tofu s rýží a salátem z čínské kapusty, případně hlávkovým salátem.
Množství ingrediencí volíme podle vlastní chuti a počtu strávníků.