Recept neobvyklé chuti na křupavý salát s ostružinami, hruškami a pikantní zálivkou z nivy a jablečného moštu.
Hodnocení
3.0
/ 5 (551x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Citronová šťáva
Ostatní
Smetana150 ml
Niva120 g
Hruška2 ks
Ostružiny250 g
Čekanka listová1 hlávka
Kuřecí prsa300 g
Lískové oříšky30 g
Jablečný mošt200 ml
Postup přípravy
Salát opláchneme, necháme okapat a natrháme na kousky.
Kuřecí prsa uvaříme a maso nakrájíme na kostičky, případně použijeme vařené maso z polévky.
Ostružiny opláchneme, hrušky nakrájíme na plátky a zakapeme citronem.
Nivu utřeme se smetanou a moštem, osolíme a opepříme.
Maso spolu se salátem nandáme na talíře, přidáme hrušky, ostružiny, přelijeme nivovou zálivkou a posypeme ořechy. Drůbeží salát ihned podáváme, ideálně přikusujeme bílou bagetku či jiné pečivo.