Pivní sýry, syrečky, atp se dělají z odtučněného tvarohu (mléka).
pavla
Re: Komentář k receptu Domácí tvaroh
O jaké zemi to mluvíte? V anglii koupíte tvaroh v polských potravinách " mlieczko " , nebo u arabů když mají velký obchod, tak mají domácí pečivo, olivy v kádích a tvaroh ve vaničkách. Fakt je že v supermárketech ho nemají.
duna-soft
Re: Jak dlouho?
Zdravím, já ho zkoušel z domácího kozího mléka a jednoduše nechat v kastrolu na kuchyňské lince alespoň 24 hod ležet přikryté utěrkou. Teď v létě jsem jen sebral tvaroh, který plaval na syrovátce do utěrky. Trochu vymačkat, podle požadavku na hustotu, dochutit dle vlastního uvážení - nasladko, koření, sůl, jak kdo chce. A pak už jen DOBROU CHUŤ.
Vaga
Re: Komentář k receptu Domácí tvaroh
Bydlíme na vsi a čerstvé mléko nám prodává soused. Někdy se stane že mléko nespotřebujem a potom z něho vyrobíme tvaroh. Taky se stane že mléko zkysne při bouřce. Takže cena za tvaroh je vlastně 0kč protože jinak by se zkyslé mléko vyhodilo
a navíc mám ještě syrovátku.
Josh
Komentář k receptu Domácí tvaroh
Díky za recept. Žiju v zemi, kde si tvaroh nekoupím. Takže recept na výrobu domácího - perfektní!!! :)