Podle tohoto receptu připravujeme náš rodinný vánoční pomerančový džus každý rok. Je to skvělé pití a podávat ho můžete i za tepla s kapkou rumu jako punč.
Hodnocení
4.5
/ 5 (143x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Ostatní
Voda
Pomeranč5 ks
Cukr krystal1 kg
Kyselina citronová1 lžíce
Postup přípravy
Čtyři pomeranče oloupeme a jeden i se slupkou důkladně omyjeme.
Pomeranče rozkrojíme na 4 díly, dáme je do papiňáku a přilijeme 0,5l vody, vaříme asi 30 minut.
Poté pomeranče důkladně rozmixujeme, přidáme cukr, lžíci kyseliny citronové a 1l vody, vše společně povaříme.
Nakonec zředíme 10l vody a plníme do lahví. Domácí pomerančový džus podáváme vychlazený.
Dá se dělat i bez vaření ovoce - tedy plodu. Pomeranče nejdříve na 30 minut namočím do vody se sodou, pak pod tekoucí vodou ještě očistím novou drátěnkou, abych zbavila chemie. Oloupu škrabkou na brambory. Třikrát spařím slupky horkou vodou pro částečné odstranění hořkosti kůry. Vložím do hrnce s mrkví a uvařím. Papiňák nemám, tak v hrnci. Než mrkev změkne očistím pomeranče od bíle slupky. Uvařené slupky s mrkví rozmixuji ve smoothie mixéru. Vrátím do hrnce, přidám kyselinu s cukrem a dovedu do bodu varu. Než se převaří rozmixuji očištěné pomeranče a vliji do uvařené směsi. Výsledná teplota je kolem 50 stupňů. Dále už nevařím. Naplním do sklenic a uchovám v lednici. Vypije se do týdne a ještě se mi nezkazil. Uchovávám v lednici.
Ondrs
:-)
Suprovka...Dnes sme měli první pokus a výsledek potěšil.
Mira
Sifon
Redim soda streamem.(sifonem) Vyborne!!
Libuš Chroncová
Re: Dzus
Jednoduché! Vydělte všechny suroviny 5, tím získáte rozpis receptu na jeden pomeranč a pak to všechno vynásobte 16.
Veronika R
Re: Re: Re: pomerančový výborný džus
Dobrý den, mohla byste mi zaslat recept na domácí pomerančový džus (16 pomerančů)
předem děkuji
Veronika