Nejdříve si připravíme těsto. Mouku prosejeme s kypřícím práškem na vál a osolíme. Vejce rozmícháme s cukrem a olejem. K mouce postupně přiléváme rozmíchaná vejce a vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do utěrky a necháme asi 20 minut odpočinout. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Odleželé těsto krátce propracujeme a od středu vytáhneme rukama na placku. Na pomoučněném válu placku rozválíme na plát asi 3 mm silný, který potřeme olejem. Asi jednu třetinu těsta poklademe pršutem, polovinou paprikového a pivního salámu a nakrájenými vejci. Na vejce rozložíme sýr, který poklademe zbývajícím paprikovým a pivním salámem. Volné těsto přehneme přes náplň a dobře uzavřeme. Závin potřeme rozšlehaným vejcem se solí a upečeme v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova.
Teplý plněný pizza závin nakrájíme na porce a podáváme se zeleninovými saláty. Pokrm můžeme podávat i za studena jako chuťovku k pivu nebo vínu.