Všechny ingredience smícháme dohromady uděláme těsto, pokud by bylo těsto tužší, tak můžeme přidat trošku víc mléka.
Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a gumovou stěrkou máčenou ve vodě roztíráme po plechu a perník upečeme v troubě na 150 °C.
Po vychladnutí vrch perníku potřeme zavařeninou hodně řídkou (ale nemusí být) a polijeme čokoládovou polevou.
Vychladlý domácí perník krájíme nožem namočeným v teplé vodě.
Poznámka autorky receptu: Do těsta můžeme také nastrouhat jablko nebo přidat rozinky.
Místo pern.koření jsem
dala lžičku
skořice.Lepivější na zuby
(což je asi ta vláčnost a
měkkost;mám ráda
všeobecně
"mokřejší"veškeré
pečivo,koláče,dorty...,což
tento perník
splňuje),světlejší barvy
(to bude tou pouze jednou
lžící kakaa;a to mi také
vyhovuje-na tmavé hodně
kakaové či čokoládové moc
nejsem)...Jsem s výsledkem
spokojená.Mléko jsem
přidávat nemusela,rozetřelo
se po plechu dobře i suchou
umělou stěrkou.Plech já
vymazala olejem a vysypala
kokosem-dno v
poho-nelepí.Děkuji za
recept.Rychlý,bez vajíček a
opravdu měkký a vláčný
:-) .