Do hlubší nádoby nalijeme mléko. Přimícháme cukr, sladkou smetanu a propasírovanou dřeň z meruněk - kaši. Vmícháme kelímek bílého nebo meruňkového jogurtu.
Směs důkladně promícháme a na mírném plameni ji pomalu zahřejeme. Směs nesmí dosáhnout varu a stále ji metlou mícháme, dokud směs není pěnová a nenabude na objemu. Takto připravený krém necháme nejprve vychladit. Pak ji přendáme do nádoby, zavřeme a v mrazáku ji necháme asi 3 hodiny zmrznout, přičemž ji každých 15 minut mícháme.
Domácí meruňkovou zmrzlinu podáváme podle chuti.
Z jakého důvodu je nutné zahřívat?
Dělal jsem to v mlékovaru asi hodinu a vůbec to nenabylo na objemu - pěnový by to bylo, kdybych to dal do mixéru nebo robota. Zkusím příště.
Jdu chladit.
Jiří Trtílek
Re: horké do lednice
To jste na omylu. Horké ničemu nevadí, ani nezkysne, akorát, proč tam nepatří je to, že hodně zatíží chladící systém lednice, která se pak musí snažit ledničku dochladit. Je to náročné na kompresor a hlavně na spotřebu elektriky. To je jediný problém.
jara
Dodatek k textu
Po odstaveni smesi nechame vychladnou za obcasneho michani a potom dame do lednicky (ne primo z plotny). Je mozne udelat mensi opravu?
Diky
jara
Mas pravdu
Tento maly detajl mi unikl a omlouvam se, necham to opravit. Diky za upozorneni.
phateks
horké do lednice
"Takto připravený krém dáme do lednice a necháme vychladit." Do chladničky ale horké nepatří?!?