Domácí likér k nejrůznějším příležitostem chutná opravdu velice dobře a většinou u nás nestačí ani odležet. Skvělý je jako dárek k Vánocům nebo narozeninám. Z uvedeného množství připravíme asi 1,5 litru likéru.
Hodnocení
4.7
/ 5 (54x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
6x
Ingredience
Podle chuti
Cukr
Mandlová esence
Ostatní
Rum1/2 l
Salko2 plechovky
Mléko polotučné1/2 l
Mandlový pudink1 balíček
Postup přípravy
Nejprve ve vodě 2 hodiny pozvolna vaříme uzavřené plechovky se salkem. Vznikne nám karamelu podobná hmota, tu necháme vychladnout.
Později si uvaříme pudink podle návodu na obalu. Pudink nemusí být nutně mandlový, můžeme použít vanilkový a likér následně provonět pro změnu vanilkovou esencí. Pudink necháme za stálého míchání vychladnout.
Do pudinku vmícháme salko, vlijeme rum a pár kapek esence. Vše důkladně zpracujeme pomocí mixéru.
Hotový likér plníme nejlépe do skleněných lahví a skladujeme je v ledničce. Hodí se výborně jak k pití, tak i do ovocných salátů a k polévání zmrzlinových pohárů nebo palačinek,
Tento likér dělám již dlouho, Salko stačí vařit v papiňáku 25 - 30 min , nechat vychladnout až potom otevřít konzervu.
julius.sajgal
Re: re:mandlový likér
Keby som to neskúšal, tak to nenapíšem. POMALÉ varenie odporúčam. Salko skaramelizuje a je super.
imen
dochutenie
Je to jeden z " fajných ľahkých receptíkov" Namiesto 0,5l rumu tuzemáku som vyskúšal: 0,3 l rumu a 0,2 l AMARETTO orig.. Vyskúšajte a napíšte. Neolutujete.
Jolanka
fakt mňamka!!!
Tak tenhle recept znám a taky jsem si už párkrát "uvařila" tento domácí "BEJLIS" !!! Opravdu mohu doporučit - neváhejte a vyzkoušejte! Fakt je to STRAŠNĚ dobrý!!! Chutná to prostě naprosto skvěle, báječně, nepřekonatelně ... budete chtít ještě a ještě ... ale pozor! Ač se to tak zpočátku netváří, je to docela zákeřné pitíčko! TAk pozor ať vám nepodrazí kolena! Dobrou chuť!!!