Recept na domácí müsli s čokoládou, ale bez přidaného cukru.
Hodnocení
4.2
/ 5 (15x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Rozinky50 g
Med1 dl
Hořká čokoláda100 g
Sezamová semínka50 g
Jemné ovesné vločky1 kg
Sušené ovoce200 g
Směs ořechů a mandlí2 balíčky
Postup přípravy
Ořechy zbavíme slupek a nasekáme.
Na teflonové pánvi orestujeme na sucho vločky. Přidáme ořechy, banány, sezamové semínko.
Když je vše prohřáté, přidáme kousky hořké čokolády a restujeme, dokud se čokoláda nerozpustí a neobalí vločky. Na 1 kg vloček dáme 100 g čokolády. Ostatní suroviny můžeme namíchat podle chuti.
Vymažeme vyšší plech máslem. Vsypeme orestovanou směs a pocákáme medem. Za občasného míchání pečeme müsli při 150 °C asi 15 minut.
Upečené domácí müsli necháme důkladně prosušit, aby se dalo skladovat a nezplesnivělo. Můžeme ho dosušit v troubě. Domácí müsli bez cukru jíme jak máme rádi.