Domácí kynuté těsto na pizzu

Základní recept na kynuté těsto na pizzu.


3.767x
60 min
7×

Postup přípravy

Mléko a vodu promícháme. Rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, špetku soli a promícháme. Necháme vzejít kvásek.

Do druhé mísy prosejeme mouku. Vlijeme vykynutý kvásek, olej a osolíme. Důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto, které se nelepí na stěny. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout. Obvykle využiji troubu vyhřátou na 40 °C.

Z vykynutého těsta tvarujeme tenkou placku. Obložíme podle chuti. Domácí kynuté těsto na pizzu pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C podle výšky těsta. Je-li tenké, až se téměř trhá, stačí 10 - 12 minut.

Tato dávka těsta vystačí na 3 - 4 tenoučké velké pizzy.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí kynuté těsto na pizzu

Zpět na recept