Mouku smícháme s cukrem, solí a mlékem na hladké těsto. Do těsta následně zapracujeme studený tuk, nastrouhaný na hrubém struhadle.
Tuhé těsto rozválíme na plát silný asi 4 mm, nožem nebo kolečkem jej rozkrájíme na čtverce a pokud chceme mít chléb takřka jako originál, propícháme ještě čtverce vidličkou.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C a na pomoučeném plechu.
Foto: Profimedia
Dobrý den, pane Jirko, byl by jste tak moc hodný a zaslal mi Váš recept na Knäckebrot. I já si myslím, že tam nepatří ztužený tuk a cukr. Zvlášť tyto typy tuků.
Děkuji moc
Věnceslava Zahradníková
domácí knackebrot
Dobrý den!
Srdečně vás zdravím.Tak jsem vyzkoušela upéct knackebrot,ale podle obrázku to určitě nevypadalo jako ten váš.Pekla jsem do upečení teplotu jsem dodržovala,ale zdálo se mi,že by bylo třeba těsto rozdělit na dva díly,aby nebylo tak silné.Chuťově sice nebyl,až tak špatný jen bych ho méně osolila.Poraďte a jestli můžete mi prozradit váš fígl jak na něj.
Předem děkuji za radu a srdečně vás zdravím.
Věnceslava Zahradníková
Jirka
Re: domácí knackebrot
Do Knäcku nepatří ani tuk, ani cukr. Peče se na 250°C 3 až 5 minut nebo lépe se suší při 45°C